Bachelor i steinerpedagogikk

Barnehagelærer - deltid

Jobber du som assistent i en steinerbarnehage, og har du lyst til å utdanne deg videre? Du kan kombinere jobb og studier med den 4-årige deltidsutdanningen på Steinerhøyskolen.

Ved å utdanne deg til barnehagelærer velger du et yrke der du blir et forbilde og en utviklingshjelper for barn i alderen fra 1 til 7 år.

Learning outcomes

Hva lærer du?

Studiet gir en helhetlig innføring i steinerpedagogikk og det antroposofiske menneskesynet, med vekt på barnets syv første år. Du får kunnskap om blant annet barns alderstypiske trekk, sanselære, eventyr, årstidsfester og barn med spesielle behov, i tillegg til pedagogisk idéhistorie, historie og kunsthistorie. Du vil lære hvordan du arbeider med barna i ulike aktiviteter som ringlek, fortellerstund, matlaging og frilek. Du vil også øve kunst og musikk, og lære håndverk. Kunnskaper om ledelse og organisasjon hører med, og praksis ute i steinerbarnehagene utgjør en betydelig del av studiet. Turer og prosjekter er integrert i utdanningen, slik inkluderes naturopplevelser og bærekraft, viktige temaer for fremtidens samfunn.

Alle disse aktiviteter har til sammen som mål å forberede deg til det rike og spennende yrket som det å være barnehagelærer er, der kunnskaper, medmenneskelighet, respekt for naturen og en frodig barnehagepedagogikk føres sammen.

Programme structure

Studiets oppbygning

Undervisning

Utdanningen er samlingsbasert med 1 + 2 uker i høstsemesteret og 2 + 2 uker i vårsemesteret. Undervisningen er tredelt og omfatter teori, praksis og kunstfag. Mellom samlingene arbeider studentene selvstendig. Du vil møte dyktige forelesere som gleder seg over å formidle og veilede, og du vil møte utfordringer som du løser alene og sammen med andre.

Praksis

Praksis i annen barnehage utgjør 6 uker. Disse tas etter avtale i løpet av studiets tre siste studieår. Praksisperiodene skal foregå i godkjente steinerbarnehager.

Oppmøte og fravær

Forelesninger på høyskolen er obligatoriske. Kontakt mellom foreleser og student, mellom den voksen og barnet, er viktig i prosessen med å formidle og absorbere kunnskap. Derfor må fraværet ikke overstige 20% innenfor de enkelte emner.

1. semester

Dette semesteret er ikke bestem enda, kontakt

Further studies and work

Videre studier og jobb

Etter endt utdannelse kan du velge mellom ca. 60 steinerbarnehager og førsteklasser rundt om i landet – og det er et stort behov for nye pedagoger! Du har også mulighet for jobb i steinerbarnehager rundt om i verden da det pedagogiske grunnlaget har en felles plattform.

Etter fullført bachelorgrad kan du også søke deg videre til relevante masterstudier i inn- og utland, f.eks.: Universitetet i Oslo.

Steinerhøyskolens pedagogiske utdanninger er de eneste bachelorgradene i steinerpedagogikk i Norden som er internasjonalt anerkjent.

Admission criteria

Informasjon om opptak

Søknadsfristen er 15. april. I tillegg til å ha arbeidstilknytning til en Steinerbarnehage på minimum 60% i hele studietiden, er opptakskravet generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søknader som kommer inn etter fristen vil bli vurdert dersom vi har ledige plasser – kontakt oss gjerne.

Heltidsutdanning

Vil du heller studere på heltid, kan vår 3-årige bachelor Barnehagelærer være noe for deg.

More information

For mer informasjon

Ingvild Thurmann-Nielsen Skeie

Høyskolelektor