I tysk- og engelsktalende land blir Steinerskolen ofte kalt Waldorfskoler, etter den første skolen som ble startet i 1919 og drevet på grunnlag av Rudolf Steiners pedagogiske ideer. Skolen ble startet som en utdanningsinstitusjon for barna til arbeiderne på sigarettfabrikken Waldorf-Astoria, derav navnet Waldorfskoler. Siden oppstarten av den første skolen har det vært en jevn økning av Steinerskoler over hele verden, og i alle verdensdeler.

Her kan du lese mer om Steinerskolen i verden

Per dags dato finnes det over 1000 Steinerskoler i over 60 land. Steinerskolen er en av verdens raskest voksende uavhengige skoler i verden. Steinerpedagogikken er internasjonal, bygget på samme filosofi og grunnleggende ideer i alle land, som betyr at du har en verden av muligheter til å bo og jobbe i utlandet etter endt utdanning på Steinerhøyskolen.

Her kan du lese mer om hvilke muligheter du har etter fullført grad på Steinerhøyskolen.

Fremmed land – samme pedagogikk og filosofi

Er du eventyrlysten og sulten på nye erfaringer, samtidig som du ønsker en trygghet og mening i hverdagen? Steinerskolen har en felles pedagogisk grunnmur, så selv om du kommer til et ukjent land, har du alltid et kjent system, pedagogikk og filosofi å forholde deg til.

På alle Steinerskoler er det kunstfaglige vesentlig i samtlige fag. Kunst og kultur danner mennesker, og er en måte å nå hverandre utenfor språket. Det åpner sansene og gjør oss mottakelig for flere impulser. Det er gjennom kunst og kultur du lærer å kjenne deg selv – finne dine talenter og svakheter, og ikke minst finne styrke i egne svakheter. Gjennom våre profesjonsutdanninger skaper du et repertoar av egenskaper som kan brukes på mange områder, både faglig i jobben som lærer og i livet generelt når du er ute på oppdagelsesferd i verden.

Har du barn som går i Steinerskolen? Da har du også mange muligheter

Dersom du har barn som går på Steinerskolen har du også mange muligheter til å velge hvor du skal bo og leve, uten at det skal påvirke ditt barns skolehverdag. Fordi Steinerskolene bruker det samme systemet og tilnærmet lik læreplan, vil det være enklere for barnet ditt å flytte til en ny plass og begynne på en ny skole – uansett hvor i verden dere ender opp. Land, kultur og venner er nye, men skolehverdagen og steinerpedagogikken er den samme.

Gjennomfør praksis eller ta mastergrad i utlandet

I løpet av Steinerskolens 3-årige grunnsskolelærerutdanning i steinerpedagogikk skal du ha minimum 90 dager veiledet praksisopplæring i Steinerskoler. Mange studenter velger å ta deler av praksisen på en Steinerskole i utlandet.

Her kan du lese om erfaringene til noen av våre studenter som gjennomførte praksis i New Zealand.

Her kan du lese mer om å ta praksis i utlandet.

Etter at du har fullført en bachelorgrad på Steinerhøyskolen har du muligheten til å søke deg inn på masterstudier, både i Norge og i utlandet. Alle Steinerskolene i hele verden har Steinerpedagogikken som en underliggende enhet og det er derfor det fungerer.

Som utdannet lærer eller barnehagelærer ved steinerhøyskolen kan du jobbe nesten hvor som helst, i et system som du er kjent med. Søk studieplass på Steinerhøyskolen i dag.